Denne grønne sausen kan brukes til alt mulig. Særlig god til fisk, asiatisk (kina - thai - crossover - japansk)
Du trenger:
1 medium, moden avokado
1 dl gresk yoghurt
1 ss finhakket, fersk ingefær
4 hele koriander (med rot)
4 hele vårløk (thai spring onion)
Stavmikser
Forberedelser:
Finhakk ingefær og rens avokadoen. Skyll og rens korianderrøttene og vårløken. Del opp og sorter vårløkknollen og vårløkgresset hver for seg, gjør det samme med korianderen, med røtter og blader for seg.
Slik:
Kjør avokado, yoghurt, ingefær,korianderrøtter og vårløkknoller med stavmikser ganske lenge til du får en fluffy, lysegrønn saus (ca 4-5 minutter). Tilsett hakkede vårløkgress og korianderblader. Smak til med salt og pepper, et voila!
Kan brukes til dip, saus til fisk, saus til thai-reker og så videre. Jeg bruker den til ovnsbakt, marinert hvit fisk med noodlesalat.
Kalorier:
Per porsjon (oppskriften er 4 porsjoner)
83 kcal
2 g protein
5 g karbohydrater (2 g fiber, 0 g sukker)
7 g fett (1 g mettet, 3 g umettet)
Annet:
147 mg kalium
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar