mandag 2. mars 2009

Ørret/Laks med blomkålpuré og byggrynsgrønnsaker

Dette er en oppskrift som er derivert utifra en veldig god en som vektklubb.no har.
Jeg har utviklet den til min smak. Denne retten inneholder 130 % av dagsbehovet for Omega 3 per porsjon. (Alt for å slippe tran!!!)


Du trenger:

fisk - fiskebuljong - byggryn - stekegrønnsaker - parmaskinke - blomkål - (kinesisk)hvitløk

Fisk, beregn 125-150 gram per porsjon. Her kan du bruke alle disse ferdigmarinerte fiskefiletene som finnes i fysedisken. Gjerne en laks/ørret. Stek i panne som anvist på pakningen.


Blomkålhode, jeg bruker økologisk hvis den er norsk, eller den som har reist den korteste veien :-) Ta et gangske lite ett. Ca 100 g. Jeg bruker 1 hvitløk uten fedd.


Byggryn og stekegrønnsaker. Byggkorn er et glimrende alternativ til ris, du blir mett hele kvelden, det er immari sunt og det dyrkes i Scandinavia.

Slik gjør vi det:

1. Beregn 25 gr byggryn (tørre) per porsjon. Legg i kjele med 3 ganger så mye vann og en 1/2 fiskebuljongterning. La det småkoke i en time, men pass på at det ikke koker tørt!!!(Hvis du husker å legge dem i vann kvelden før, kan du korte koketiden til 1/4.)

2. Når byggrynene er myke nok til å spises, sil av vannet og sett til siden.

3. Rens og del blomkålen i 8 deler. Legg i gryte, hell over 3 dl vann, en hel hvitløk og resten av fiskebuljongen. Kok i 10 minutter (eller til blomkålen er mør). Dra gryta av varmen, ha over nykvernet pepper og muskatnøtt (1/2 ts tilammen). Kjør stavmiksern oppi moroa. Er det for tørt, spe med litt melk. Konsistensen skal være som litt rennende potetstappe.

4. Fres stekegrønnsakene på høy varme. En pose passer perfekt til 2 voksne og et barn. Du kan spe på grønnsakene med litt ekstra broccoli og gulrot hvis dere er flere.

5. Bland grønnaker og byggryn og hold varm.

6. Stek fisken som anvist på pakken.

7. Fres opphakket parmaskinke (2 skiver per porsjon) raskt på høy varme og strø over hver tallerken.

Server slik:
1. legg en god sleiv med byggrynsgrønnsaker på hver tallerken.
2. legg fiskefileten oppå.
3. legg en ring med blomkålpuré rundt (ca 1 dl)
4. strø over frest parmaskinke

Servér!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar